Головна » 2016 » Березень » 14 » Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава
10:24 AM
Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава

Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти. Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Саме такими словами розпочався виховний захід присвячений Дню рідної мови та 145 – річниці від дня народження  Лесі Українки, який відбувся 26 лютого на базі районного будинку культури.      

 На початку зустрічі   ведуча Стальченко Н.С.  розповіла учням  5 – б класу НВК «ЗОШ І – ІІ ступенів № 1 – Покровська  гімназія»  про  історичний  розвиток  української мови. Метою заходу було виховання поваги до рідної мови, історичної спадщини, до видатних особистостей минулого, розвивати інтерес до вивчення української мови в подальшому.  Своєрідною родзинкою заходу став  уривок з пісні «Одна єдина», який  виконав акапельно  працівник районного будинку культури Юрій М’яло.

Продовжила тематичний захід  ведуча  розповіддю про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею.

Цікавою та пізнавальною була розповідь ведучої  про  життєвий і творчий шлях поетеси, а учасники гуртка художнього читання районного будинку культури (керівник В.А. Кушнір) декламували вірші про рідну мову та вірші Лесі Українки. Також всі присутні мали змогу переглянути відео – ролик про творче життя видатної поетеси підготовлений методистом РБК Тищенко А.Ю.

 По закінченню ведуча закликала учнів гордитися тим, що ми українці, що ми розмовляємо українською мовою, берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам, також вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі Українки.

   

   

    

                             

 

 

 

Переглядів: 609 | Додав: CreWHsis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar